ΜΕΣΟΚΟIΛΙΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι ένα άνοιγμα, έλλειμμα στο τοίχωμα που διαχωρίζει την αριστερή και την δεξιά κοιλία της καρδιάς. Όπως και στην μεσοκολπική επικοινωνία το αποτέλεσμα είναι ανάμιξη του οξυγονωμένου και μη αίματος με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των πνευμόνων αρχικά και μετά της ίδιας της λειτουργίας της καρδιάς.
Εξαρτάται από την αιτία. Αν είναι αποτέλεσμα εμφράγματος του μυοκαρδίου στο μεσοκοιλιακό διάφραγμα είναι μία εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση με πολύ αυξημένο κίνδυνο για την ζωή του ασθενούς. Αν είναι συγγενούς αιτιολογίας και είναι μικρό δεν επιβαρύνει πολύ την καρδιά και το μόνο εύρημα θα είναι ένα φύσημα της καρδιάς. Αν είναι μεγαλύτερο μπορεί να αισθάνεστε δύσπνοια, κούραση ή άρρυθμο σφυγμό.
Μικρά μεσοκοιλιακά ελλείμματα μπορεί να μην χρειαστεί να κλείσουν χειρουργικά. Συχνά κλείνουν από μόνα τους στη παιδική ηλικία ή και στην εφηβεία. Αν είναι μεγάλα, ακόμα και σε ασθενείς με λίγα συμπτώματα θα πρέπει να κλείνουν χειρουργικά για να προληφθούν σοβαρά προβλήματα. Όταν η αιτία είναι οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου το έλλειμμα θα κλείσει με συνθετικό εμβάλωμα ή απευθείας με ράμματα ενισχυμένα με συνθετικό υλικό. Έτσι αποκαθίσταται το έλλειμμα και διαχωρίζεται η κυκλοφορία του οξυγονωμένου αίματος από το μη οξυγονωμένο

VIDEO

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Με την μέθοδο χειρουργικής στεφανιαίων αγγείων με πάλλουσα καρδιά εξασφαλίζουμε την ακρίβεια και την απόλυτη επιτυχία ακόμα και σε περιστατικά υψηλού κινδύνου.
Με την χειρουργική στεφανιαίων αγγείων με πάλλουσα καρδιά επιτυγχάνουμε άριστα αποτελέσματα και γρήγορη επάνοδο του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Πολυετής εμπειρία της συγκεκριμένης καρδιοχειρουργικής ομάδας στη χρήση της συγκεκριμένης τεχνικής.
Χειρουργική των στεφανιαίων αγγείων, αλλά σε πάλλουσα καρδιά με την υποβοήθηση εξωσωματικής κυκλοφορίας σε περιπτώσεις ισχαιμίας και καρδιακής ανεπάρκειας.
Συστηματική χρήση αρτηριακών μοσχευμάτων (αμφοτέρων των έσω μαστικών αρτηριών) και skeletonized fashion, καθώς και της κερκιδικής αρτηρίας, χωρίς χειρισμούς στην αορτή.
Άμεση χειρουργική επέμβαση του εμφράγματος του μυοκαρδίου όταν δεν είναι εφικτή η αγγειοπλαστική.
Ο προγραμματισμός της επέμβασης του ασθενούς μπορεί να γίνει άμεσα και χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του ασθενούς.
Η συνεργασία μας με το ιατρικό κέντρο Αθηνών σας προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και σας εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.
Χρησιμοποιούμε σύγχρονες τεχνικές, ελάχιστα επεμβατικές και με μικρότερες τομές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ